foderbræt

Foderbræt lokker fuglene til

Hvis man har hus og have, er det for de fleste mennesker en rigtig stor fornøjelse at følge med i naturens og dyrenes gang udenfor i haven. Der kan nemlig være en hel del mere liv og forekomster af dyr, end man regnede med, og derfor kan det også være en god idé at begynde at holde lidt mere øje, hvis man gerne vil se, hvem og hvad der egentlig kommer på besøg – også når man måske selv er indenfor. Nogle af de helt populære besøgende, er bestemt fuglene. Og dem kan man også selv gøre meget for at invitere. Foderbræt lokker nemlig fuglene til, og hvis man monterer et foderbræt udenfor på et smart sted, hvor man kan se det indefra eller lidt på afstand, vil der være rigtig mange hyggelige stunder i vente, hvor man kan iagttage fuglene. Det vil være en rigtig hyggelig aktivitet for både børn og voksne, og samtidig er det en hjælpende gestus for de fugle, der har svært ved at finde mad i vintermånederne.

Der findes mange forskellige former for foderbræt

Der kan være rigtig mange forskellige måder at lave et foderbræt på, ligesom man også kan købe rigtig mange forskellige udgaver af et foderbræt, man kan montere i sin have. Hvis man har lyst til og mod på selv at lave et, kan det blive et rigtig hyggeligt projekt med børnene for eksempel, og man kan lade dem være med til at bestemme hvor i haven brættet skal stå og være med til at slå søm i, der skal holde brættet fast på en form for pæl eller fod, så det kan stå hævet. Det er nemlig vigtigt, at et foderbræt bliver hævet godt op fra jorden, således at katte eller andre fuglejagede dyr ikke kan komme derop og jage fuglene. Derudover er der ikke nogle restriktioner for et fuglebræt, og man kan sagtens sætte fantasien løs og udbygge lidt på det klassiske foderbræt, hvis man har lyst til det.

Foderbræt hjælper fuglene hele året rundt

Det er rent faktisk ikke kun i vintermånederne, at fuglene kan have rigtig stor glæde og gavn af ens foderbræt. Naturligvis er det ekstra svært for de fugle, der ikke tager på træk at finde mad og næring, når alting er dækket af sne og frost, men faktisk er det også til stor hjælp om foråret og om sommeren, når fuglene har unger at skulle passe på. Her vil mad på et foderbræt kunne være en stor hjælp, da de meget hurtigere vil kunne komme tilbage til deres reder med mad til ungerne. Ens foderbræt kan man altså være ganske sikker på altid vil være velbesøgt, og man kan både hjælpe fuglene og have stor glæde af at se på dem samtidig. Det er derfor meget anbefalelsesværdigt at montere et fuglebræt i sin have, hvad enten man selv laver det eller køber ét, der allerede er lavet. Man kan have mange hyggelige stunder med at iagttage de fine fugle, der kommer forbi.

foderbræt

 

Rul til toppen