vanding-af-blomster

Så ofte skal du vande blomster

Blomster og planter i vinduerne er med til at gøre, at vores hjem føles levende og hyggeligt. Det er en måde at få noget charme og personlighed ind i sit hjem. Samtidig er der mange, der nyder at gå og passe på planterne og give dem den næring og kærlighed, som de har brug for at overleve livet i vindueskarmen.

Men for at give dine planter et langt liv er det vigtigt, at du passer dem ordentligt. Det vil blandt andet sige, at du skal give dem den mængde vand, som de har brug for og sørge for at skifte jorden, som de står i. Hvis en plante er vokset meget, er det også vigtigt, at du giver den en større krukke at stå i, så der er plads til dens rødder.

Når du køber en ny plante, skal du også sætte dig ind i, om det er en plante, der kan tåle at stå i direkte sol, eller om det er en plante, der har bedst af at stå i skygge. Det varierer fra plante til plante, hvad den vil have bedst af.

Mængden af vand kommer helt an på planten

Der er stor forskel på, hvor meget vand en plant skal have. Et fælles træk er dog, at de fleste planter foretrækker, at de ikke får for meget vand. Det er nemlig ikke sikkert, at dine planter dør, fordi de får for lidt vand. Det kan også være fordi, de får for meget vand. Planter kan faktisk godt lide, at jorden tørrer lidt ud, inden de får vand igen.

Når du vander din plante, er det vigtigt, at du ikke vander lige ved rødderne. Det bryder planterne sig heller ikke om. Det bedste er at have en urtepotteskjuler, som du hælder vand op i. Så kan planten selv suge vandet op i sit eget tempo. Hvis din plante ikke har en urtepotteskjuler, skal du vande den så langt ude i kanten af urtepotten som muligt.

Hvis din plante er begyndt at se lidt trist ud, og bladene er begyndt at hænge eller at blive brune, er det en god ide, at du vander den med en forstøver. Med den kan du sprøjte vandet ud over planten, så det bliver lige som en vanding ude i naturen, nemlig regn. Det kan planten godt lide. Den vil igen få flotte friske blade og live op igen.

vanding-af-blomster

Rul til toppen